Om advokat Martina Slorach

Advokat Martina Slorach är specialist inom arbetsrätt, diskrimineringsrätt, bostadsrätt och hyresrätt. En stor del av hennes tid numera går till att hålla olika utbildningar. Hon föreläser inom arbetsrätt på olika utbildningar på Stockholms Universitet, bl.a på juristprogrammet och personalvetarutbildningen. Hon undervisar även på Karlstads Universitet, samt på Fastighetsmäklarutbildningen på Företagsekonomiska institutet. Martina Slorach har skrivit ett antal böcker inom juridik, bl.a om diskrimineringsrätt, yttrandefrihet på arbetsplatsen och bostadsrätt.

Bild på Martina Slorach

Advokat Martina Slorach har arbetat på advokatbyrå mellan 2002 och 2012. Från hösten 2012 till hösten 2013 arbetade hon som fastighetsjurist på HSB Riksförbund, men återgick till advokatverksamheten i december 2013.

Martina Slorach har även arbetat på Hyres- och Arrendenämnden i Stockholm.

I januari 2015 gavs boken “Bostadsrätt – en handbok för styrelsen” ut på Sanoma Förlag. Boken är skriven av Martina Slorach och är tänkt som en enkel handledning för medlemmar och styrelseledamöter i en bostadsrättsförening.

I mars 2014 kom boken “Diskriminering på arbetsplatsen – en handbok” ut, vilken Martina Slorach och Stefan Flemström är författare till.

Martina Slorach är medförfattare till boken “Diskrimineringslagen” (2013) som givits ut på Norsteds Juridik och har även bidragit till “Vänbok till Ronnie Eklund” (2010) utgiven på Iustus förlag. Martina Slorach är även en av huvudförfattarna till TCOs bok om yttrandefrihet på arbetsplatsen “Rätten att slå larm” (2011).

Slorach är ett skotskt släktnamn tillhörande Davidsonklanen. De tidigaste noteringarna avseende Slorachs härrör från 1400-talet och trakterna runt Inverness i norra Skottland. I detta område kan man även finna the Slorach Wood.

Martina Slorach är medlem i Arbetsrättsliga föreningen och Hyresrättsliga diskussionsklubben. Sedan 2011 är hon även anlitad som hyresrättslig expert av JP Infonet. För en komplett CV se LinkedIn.